Etkili Bir Web Tasarımın 5 Altın Kuralı

Etkili tasarım iletişimi, dürüst bilgiyi yanıltıcı olmayacak şekilde aktarma pratiğini ifade eder.

Etkili tasarım iletişimi, yanıltıcı olması amaçlanmayan bir şekilde dürüst bilgilerin iletilmesi pratiğini ifade eder. Bu makale Ankara Web Tasarım ekibimiz tarafından özenle hazırlanmıştır. 5 ana kuralı sizlere paylaşıyoruz okumaya devam edin.

1. Mesaja Odaklanın!

Web sayfanızın kullanıcılara bilgi (marka hikayeleri, özel teklif, duyurular vb.) amacı ile yapılıyorsa, mesajınızın netliğine odaklanmak için son derece önemlidir. Buradaki amacınız, kullanıcıların dikkatini dağıtmak yerine onları daha çok sitenize odaklamaktır.

Kötü niyetli girişimlerin en yaygın örneklerini aşağıda liste halinde veriyoruz.

  • Müdahaleci açılır pencereler ve kenar çubukları
  • Kayan menü çubukları
  • Açılış sayfaları
  • Gizli öğeler

2.Düzeninizi Düzenli Tutun

İyi web tasarım düzeni , dengeli bir akış sağlamalıdır. Eğer harflerin, satırların, kelimelerin dikkatsizce yerleştirilmesi bu kumaşı parçalayabilmektedir. Kötü web düzeninin bazı yaygın örnekleri şunları içerir:

  • Yazı boyutu ve tipleri küçük olması okunması zor.
  • Metnin altı bağlantı olmadan çizilir.
  • Küçük tıklama hedefleri,
  • Kullanıcılar sizin dostunuz. Lütfen dostça davranın.

3.Kullanıcı Dostu Yazı Tipleri Seçin

Bir web sitesinde çok fazla yazı kullanmak kullanıcıların kafasını çok fazla meşgul edebilir. Buda kullanıcıların web sitenizde çok fazla vakit geçirmemesine neden olacaktır.Yazı tiplerine çok dikkat edilmeli kullanıcıların okuyamadığı yazılar kullanımda zorluk çıkaracaktır.Buda kullanıcıların web sitenizde vakit geçirme isteğini azaltacaktır.

4. Animasyon Cehenneminden Kaçının

Genellikler , çevrimiçi önemsiz saldırılar, çıplaklık, gösterişli animasyonlar ve gizli kapatma düğmeleri dahil olmak üzere önemli miktarda karanlık desenli ateş gücü ile desteklenir. Titreşen ışıklar, epilepsi kullanıcıların nöbetlerinini tetikleyebilir. Bu yüzden animasyonların sade olanlarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Epilepsi olan kullanıcılarıda düşünerek seçilmelidir. Web içeriğiniz çok yanıp sönen animasyonlardan oluşmasın. Standart kullanıcılarında gözünü yorabilir. Söylediğimiz kural saniyede 3 flaştan fazlası olmamalı. Burada sitenizi daha erişilebilir hale getirebilirsiniz.

5.Kullanıcıya Gezinmeyi Kolaylaştırın

Web sayfanızı çok fazla widget ile doldurmayın. Daha kolay gezilebilecek bir ortam oluşturun. Bataklık yerine yüzülebilecek bir nehir yapın. Kötü gezinme sonucu her zaman kullanıcı kaybına yol açar. Kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmayın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.