DAHA KULLANIŞLI BİR KULLANICI ARAYÜZÜ YAPMANIN 6 KOLAY YOLU

Dijital ürünlerin dünyada evrim geçirdiğine şüphe yok. Hayatımız boyunca internete erişme biryerden sonra insan hakkı olarak ilan edilmesi gerektiğini düşünenlerdeniz.

Merak ettiğimiz herşeye sadece bir tık uzaklıktayız. Borçlarımızı ödemekten tutun da hükümetlerimiz ile iletişime geçebilmeye kadar herşeyi yapabiliyoruz. Bunlara rağmen hala dijital deneyimi tam erişebilmiş değiliz.

Erişilebilir bir web sitesi , özel olarak tasarlanmış ve kodlanmış bir web sitedir. Engelliler dahil internete erişebilen herkes bunları kullanabilir.Tasarımcılar öngörülü kullanıcı arayüzleri ve deneyimleri yapmak için çalışırken erişilebilirliği de düşünmek zorundalardır.

Günümüzde sadece kamu sektöründeki web siteleri, için belirlenen erişilebilirlik standarlarında tutan Web içeriği Erişilebilirlik Yönergeleri kurallanına uymak zorundalar.İlerleyen yıllarda özel sektör içinde yapılması planlanmaktadır. Oluşturabilmesi için yapılan baskıları hepiniz göreceksiniz.

Tasarım vakıfları, 5 temel kullanılabilirlik için dikkate alınması gerektiğini söylemektedir:
görsel , motor/yetenek, işitsel, nöbetler, ve öğrenme. Sitenize ziyaret eden kullanıcılar aradıkları her ne ise hızlı bir şekilde ulaşabilmesi gerekiyor.

Web sitenizi daha erişilebilir hale getirmek için bazı yollar:

Sayfaları ve içeriği kullanıcıların yeniden boyutlandırmasına izin verin:

Web sitenize gelen kullanıcılar bir çok farklı cihazdan giriş yapmaktadır. İçerikleri rahat görüntüleyebilecek deneyim sunmanız gerekmektedir. Kısaca yaptığınız siteleri duyarlı site olarak yapmanızı tavsiye ederiz . Kullanıcılara yaptıkları eylemi garantilemek için sitenizi yakınlaştırdıkları veya uzaklaştırdıkları zaman herhangi bir kayma vs. gibi problemlerle karşılaşmaması gerekiyor. Bunu kolay bir şekilde yaptıkları zaman kusursuz bir deneyim yaşatabilir.

Web sitelerinize arama çubuklarını belirgin olarak yerleştirin ve kullanımı kolaylaştırın:

Sitenizi gelecek olan ziyaretçiler için hızlı ve kolay bir ortam hazırlanmanız gerekecektir. Bununla birlikte arama çubukları çok hızlı olacağı için müşteriler sitenizde hızlı hareket edebilecektir.Sitenizin her kısmını incelemektense daha hızlı bir şekilde şekilde sonuca ulaşabilecektir.

Sitenize yükleyeceğiniz her resimin altına metinde ekleyin:

Alt etiketlerin faydalarını Seo için çok önemlidir. Ekleyeceğiniz metinlerde engelli bireylerinde resimleri anlamasına yardımcı olursunuz. Çoğu ekran okuyucu metinleri 125 karakterde kesildiğinden metinleri bu sayıların altında tutmanız önerilir.Instagram, 2018’de platformunda metin işlevini tanıttıklarında manşetlerle haberleri. yapıldır. Bu hamle erişilebilir kullanıcı arayüzü için önemli bir hamle olmadığını , asıl bunun standart olduğunun işaretiydi.

Başlıklar kullanmayı unutmayın:

Bunu sizin varlığınızın belirtisi olarak düşünebilirsiniz. Yeni açılan bir işletmenin sokaklardaki tabelası örnek olabilir. Kullanıcıları yönlendirecek ve hedefe ulaşmada yardımcı olacaktır.

Altyazılar veya başlıklar kullanıcıların web sitenizi  hatırlamasında yardımcı olacaktır.Bazı araştırmalar kullanıcıların başlıklar arasında gezinmelerini tercih ettiklerini söylemektedir.

Renk kontrastını doğru kullanın.

Maksimum okunabilirliği sağlamak için doğru renk kontrastını kullanmak kullanıcı arayüzü için oldukça önemli ve erişebilirliği üstü sevilere çıkarabilecek gizli anahtardır. Eğer doğru kontrastı kullanmazsanız muhtemelen web siteniz içeride gezilemeyecek kadar kötü bir görüntüye sahip olabilir.

Navigasyon menülerde bağlantılı metinler kullanmayı unutmayın:

Menü öğelerini bulmakta problem yaşayan kullanıcıları dikkate alır. Web sitenizde nerde olduklarını anlayabilirler.

Kullanıcı bir öğeye tıklar ve tıkladığı sayfaya yönlendirilir. Tıklanabilir alanların 44 piksel tercih edilir. Menülerdeki kullanım durumu ne olursa olsun tüm sitelerde önemli kısımdır. Bağlantı metinleride alternatif metinler kadar önemilidir.Kullanıcın rahat gezmesine yardımcı olmaktadır.

Ankara web tasarım ekibi olarak bu gün sizlere Arayüzünü geliştirecek bazı özelliklerden bahsettik. İşinize yaracağı projelerde çalışmanız dileği ile bir sonraki yazımızda görüşürüz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.